Ο ρόλος του Mentee
Ο Mentee οφείλει:
Μέσα από τη διαδικασία του mentoring δίνεται η ευκαιρία στον mentee:
Ποιος μπορεί να γίνει mentee;
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά στους φοιτητές/αποφοίτους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επομένως, για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα ως Mentee (καθοδηγούμενος) αρκεί να είσαι είτε φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και να βρίσκεσαι στο τελευταίο ή προτελευταίο έτος των σπουδών σου είτε νέος απόφοιτος.
Πώς να γίνω Mentee;
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα και να την αποστείλεις στο Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Καλό είναι να δώσεις χρόνο και προσοχή στη συμπλήρωση της αίτησής σου. Όσο περισσότερες πληροφορίες δώσεις για αυτά που σήμερα σκέφτεσαι για τα επαγγελματικά σου σχέδια ή για όσα θα ήθελες να μάθεις, τόσο περισσότερο βοηθάς τους συντονιστές του προγράμματος να αναζητήσουν τον κατάλληλο Mentor για σένα.
Επιπλέον, είναι αναγκαίο μαζί με την αίτησή σου να προσκομίσεις και μια βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία του Τμήματός σου, γεγονός που αποδεικνύει ότι είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Ερωτήματα Mentee
Πώς θα γίνει το ταίριασμα του Mentor με τον Mentee;
Το ταίριασμα των ζευγαριών θα εξαρτηθεί από τις πληροφορίες που έχουν δώσει στην αίτησή τους και κατά βάση θα στηριχτεί στην εγγύτητα που υπάρχει μεταξύ του είδους των αναγκών των Mentees και της επαγγελματικής και εκπαιδευτικής εμπειρίας των Mentors. Στη διαδικασία αυτή την αποκλειστική ευθύνη για το ταίριασμα των Mentors και Mentees έχουν οι συντονιστές του προγράμματος.
Εκπαίδευση- Υποστήριξη Mentee
Σε αυτή τη νέα σχέση που καλείσαι να εμπλακείς για το δικό σου όφελος δεν είσαι μόνος σου. Το πρόγραμμα Mentoring έχει προβλέψει την καθοδήγησή και υποστήριξή σου, έτσι ώστε να έρθουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα λοιπόν προβλέπει την εκπαίδευσή σου. Η εκπαίδευσή σου αφορά στις βασικές έννοιες του mentoring, σε θέματα που αφορούν τη δομή του προγράμματος και σε θέματα που μπορείς να εστιάσεις στη συνεργασία σου με τον Mentor.
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί θα μπορείς να απευθυνθείς στο Συντονιστή του προγράμματος από το Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και θα λάβεις άμεση καθοδήγηση και υποστήριξη.
Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ή εάν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα;
Για την καλύτερη ενημέρωσή σου για το πρόγραμμα Mentoring αλλά και για οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει και χρειάζεσαι υποστήριξη μπορείς να απευθυνθείς στους Συντονιστές του προγράμματος Mentoring και στο Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.