Συχνές Ερωτήσεις

  • Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού για συμβουλευτική;

Προκειμένου να κλείσετε ραντεβού για συμβουλευτική θα χρειαστεί είτε να καλέστε στο 2105381105 είτε να στείλετε email με το αίτημά σας στο clio@uniwa.gr. Ο Τομέας Συμβουλευτικής λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9.30 – 16.30 και κάθε Τετάρτη: 13.30 – 20.30.

  • Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες συμβουλευτικής;

Όλες οι υπηρεσίες του Τμήματος Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συμβουλευτικής παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς τους ενδιαφερόμενους-ες.

  • Πού μπορώ να βρω τις υπηρεσίες συμβουλευτικής;

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής έχουν έδρα το Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας το οποίο βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα (Πανεπιστημιούπολη 2), Συνεδριακό Κέντρο – Αίθουσα 4, Π. Ράλλη & Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω.

  • Πόσο διαρκούν οι συνεδρίες και πόσες συνεδρίες μπορώ να κάνω;

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας συμβουλευτικής είναι συνήθως 50 λεπτά. Ανάλογα με το αίτημα σας ενδέχεται να χρειαστούν παραπάνω συνεδρίες. Θα συναποφασίσετε μαζί με την Υπεύθυνη Συμβουλευτικής μετά την πρώτη σας συνεδρία για τη διάρκεια της συμβουλευτικής και τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστείτε. Σε κάθε περίπτωση η συμβουλευτική έχει βραχύχρονο χαρακτήρα (6 – 10 συνεδρίες).

  • Σε ποια θέματα μπορεί να με βοηθήσει η συμβουλευτική;

Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας μπορεί να βοηθήσει σε θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης (π.χ., παροχή πληροφοριών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βοήθεια στην επιλογή μεταπτυχιακού, σύνταξη αυτοπεριγραφικής έκθεσης, προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής, σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής κ.ά.). Η ψυχολογική συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δυσκολιών σε ακαδημαϊκό, κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο όπως άγχος εξετάσεων, θέματα προσαρμογής στο φοιτητικό περιβάλλον, δυσκολίες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου, χαμηλό κίνητρο για τις ακαδημαϊκές σπουδές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανάπτυξη κοινωνικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων, κ.ά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ψυχολογική συμβουλευτική δεν είναι το ίδιο με την ψυχοθεραπεία και καθώς έχει βραχεία διάρκεια, δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως τραύμα, κακοποίηση, διαγνωσμένες ψυχικές διαταραχές κ.ά.

  • Πώς διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των συνεδριών;

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής βασίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας του Τ.Δ.Δ.Κ., αλλά και στον Κώδικα ∆εοντολογίας στην Παροχή Υπηρεσιών ∆ια Βίου Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ταυτόχρονα, η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής του Τμήματος είναι ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος και δεσμεύεται από  τον Κώδικα Δεοντολογίας Ψυχολόγων (ΦΕΚ Β’ 2344/18-06-2019). Σε κάθε περίπτωση, η εχεμύθεια και η διασφάλιση του απορρήτου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση των ψυχολόγων και λύση αυτής επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου κινδυνεύει η ζωή (ασφάλεια) του ατόμου ή η ζωή και η σωματική ακεραιότητα τρίτων.

  • Δεν είμαι φοιτητής-ρια/απόφοιτος-η του ΠΑΔΑ. Μπορώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες συμβουλευτικής;

Οποιοσδήποτε φοιτητής-ρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει το δικαίωμα πρόσβασης στις δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής.