Φοιτητές – Απόφοιτοι

Εάν είστε φοιτητής, τελειόφοιτος ή απόφοιτος του ΠΑ.Δ.Α. ή άλλων Ελληνικών Α.Ε.Ι, αντίστοιχων ειδικοτήτων του ΠΑ.Δ.Α. και ψάχνετε για απασχόληση στη Ελλάδα ή το Εξωτερικό μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης και Καινοτομίας (ΤΔΔΚ) του ΠΑ.Δ.Α.

Η διαδικασία αναζήτησης απασχόλησης στην Ελλάδα μέσω του ΤΔΔΚ του   ΠΑ.Δ.Α.απαιτεί τα εξής βήματα:

  • Απευθύνεστε , είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικής / τηλεφωνικής επικοινωνιάς, στο ΤΔΔΚ για συμπλήρωση αίτησης μέλους  Ε.4.3.2 Απογραφικό Δελτίο Επωφελούμενου και ενημέρωση από το προσωπικό του γραφείου.
  • Καταχώρηση των στοιχείων σας στη βάση δεδομένων επωφελούμενων του ΤΔΔΚ.
  • Ενημέρωση για τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα από την ιστοσελίδα του Τμήματος (ταξινόμηση θέσεων ανά ειδικότητα) και άμεση επικοινωνία για προγραμματισμό προσωπικής συνέντευξης επιλογής.
  • Ενημέρωση, μέσω αυτόματων ομαδικών αποστολών email, σε κάθε ανάρτηση νέας θέσης εργασίας (Job Alert).
  • Αποστολή των στοιχείων σας στις συνεργαζόμενες εταιρείες που διαθέτουν θέσεις εργασίας στην ειδικότητα σας.

Η διαδικασία αναζήτησης διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης στο εξωτερικό απαιτεί τα εξής:

  • Απευθύνεστε , είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικής / τηλεφωνικής επικοινωνίας, στο ΤΔΔΚ για συμπλήρωση αίτησης μέλους  Ε.4.3.2 Απογραφικό Δελτίο Επωφελούμενου και ενημέρωση από το προσωπικό του γραφείου.
  • Καταχώρηση των στοιχείων σας στη βάση δεδομένων επωφελούμενων του ΤΔΔΚ.
  • Ενημέρωση για τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης από την ιστοσελίδα του γραφείου (η ταξινόμηση των θέσεων γίνεται ανά χώρα).
  • Ενημέρωση, μέσω αυτόματων ομαδικών αποστολών email, σε κάθε ανάρτηση νέας θέσης εργασίας (Job Alert).
  • Απευθείας επικοινωνία με την εκάστοτε εταιρεία για προγραμματισμό προσωπικής συνέντευξης επιλογής συνήθως εξ’ αποστάσεως.

Είτε αναζητάτε θέση πρακτικής άσκησης ή απασχόλησης στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, το αίτημά σας παραμένει ενεργό μέχρι να μας ενημερώσετε ότι βρήκατε εργασία ή πρακτική άσκηση. Στα πλαίσια της διαδικασίας follow up των επωφελούμενων φοιτητών/αποφοίτων υποχρεούστε να μας ενημερώσετε για την έκβαση του αιτήματός σας σε κάθε περίπτωση. Για τον λόγο αυτό συμπληρώνετε το ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ FOLLOW UP ΤΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας για αναζήτηση εργασίας απενεργοποιείται με την παρέλευση ενός έτους ενώ η αίτησή σας για αναζήτηση πρακτικής άσκησης απενεργοποιείται με την παρέλευση ενός εξαμήνου.

Τέλος είναι σημαντική η αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Τμήματος Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας του ΠΑ.Δ.Α. (Γραφείου Διασύνδεσης). Απαντώντας ειλικρινά και παραθέτοντας τα σχόλιά σας, μας βοηθάτε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, να καλύψουμε τυχόν αδυναμίες και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις ανάγκες σας. Για τον λόγο αυτό συμπληρώνετε το Ε 4.3.4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Για την καλύτερη προετοιμασία σας στο στάδιο ένταξης σας στην αγορά εργασίας (σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Συνοδευτικής επιστολής κτλ) μπορείτε να επωφεληθείτε από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες του ΤΔΔΚ.

Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης και Καινοτομίας (ΤΔΔΚ):  

Τηλ.:  2105381294-5-6

e-mail : clio@uniwa.gr

Όλες οι υπηρεσίες του τομέα παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση προς τους ενδιαφερόμενους.