Αξιότιμοι κκ,
H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής αίτησης επιστημόνων για την επιλογή τους ως υπότροφοι στο πρόγραμμα European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme EU-FORA για το χρονικό διάστημα 2021-2022.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες, οι οποίοι βρίσκονται στην αρχή ή στο μέσον της σταδιοδρομίας τους και ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε θέματα αξιολόγησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας είναι η 15η Ιανουαρίου 2021
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στους κάτωθι συνδέσμους ή/και να απευθυνθούν στην αρμόδια ομάδα της EFSA στο email EU-FORA@efsa.europa.eu
https://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship
https://careers.efsa.europa.eu/jobs/efsa-european-food-risk-assessment-fellowship-programme-2021-230
Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες ειδικότητες επιστημόνων που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως υπότροφοι δεδομένου ότι η εκπαίδευση έχει ως βάση τη μικροβιολογική και η χημική αξιολόγηση επικινδυνότητας: η μοριακή βιολογία, βιολογία, μικροβιολογία, κτηνιατρική / ιατρική , αγρονομία, γεωπονική, βιοχημεία, χημεία, οι περιβαλλοντικές επιστήμες, η τεχνολογία τροφίμων, η τοξικολογία.
Οι επιλεγέντες υπότροφοι θα απασχοληθούν για 12 μήνες σε οργανισμούς αξιολόγησης επικινδυνότητας άλλης χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως οργανισμοί φιλοξενίας (hosting sites).
Στους οργανισμούς φιλοξενίας θα είναι πλήρως ενσωματωμένοι, θα συμμετέχουν στις εργασίες του οργανισμού, θα αποκτήσουν εμπειρία και θα αυξήσουν τις γνώσεις τους για πολλά επιστημονικά θέματα σχετικά με την αξιολόγηση επικινδυνότητας για την ασφάλεια των τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της υποτροφίας, οι υπότροφοι θα επωφεληθούν επίσης από την ειδική εκπαίδευση που προσφέρεται σε τέσσερεις κύκλους (Modules) στην EFSA (Πάρμα Ιταλίας) και σε άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ.
Η πρωτοβουλία υποτροφιών της EFSA εκτός της βελτίωσης της γνώσης αξιολόγησης επικινδυνότητας θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών οργανισμών ασφάλειας τροφίμων και μεταξύ αυτών και της EFSA, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εναρμόνιση των πρακτικών αξιολόγησης κινδύνου τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Παρακαλούμε όπως διακινήσετε την πληροφορία εντός των οργανισμών που υπηρετείτε.
Με εκτίμηση
Δανάη Παπαναστασίου
Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Δ/νση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας & Διατροφής
Τμήμα Αξιολόγησης Επικινδυνότητας & Ερευνών
Λεωφ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα
Τηλ: 213 2145841