ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA (ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ -ΠΑΔΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA (ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ -ΠΑΔΑ

Το εργαστήριο Ηγεσία & Καινοτομία της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών έχει αναλάβει την επιστημονική ευθύνη τριών επιμορφωτικών προγραμμάτων (444 ώρες το καθένα με μόνο ασύγχρονη εκπαίδευση) τα οποία είναι τα εξής:

 

  1. Ηγεσία, Οργανωσιακή Ψυχολογία & Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση (για περισσότερες πληροφορίες εγγραφή στο link:https://cears.edu.gr/courses/organosiaki-psychologia/  

 

  1. Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών & Δία Βίου Μάθηση(για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο link: https://cears.edu.gr/courses/epaggelmatiki-anaptyxi-ekpaideytikon/

 

Την επιστημονική ευθύνη των δυο παραπάνω προγραμμάτων την η κα Α.Σαϊτη

 

  1. Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Mentoring Εκπαιδευτικών

https://cears.edu.gr/courses/epaggelmatikos-prosanatolismos-mentoring/

 

Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος Επαγγελματικός προσανατολισμός & mentoring εκπαιδευτικών την έχει αναλάβει η κυρία Κωνσταντουλάκη (επικ. Καθηγήτρια του τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία)

Τα παραπάνω επιμορφωτικά προγράμματα μοριοδοτούνται γιατί είναι πάνω από 400 ώρες και έχουν διάρκεια 9 μήνες το καθένα. Το κόστος για το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά είναι 300 ευρώ και η ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος αντιστοιχεί σε 53 ECVET. Να σημειώσω ότι υπάρχει έκπτωση 20% για τους φοιτητές του ΠΑΔΑ. Η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων είναι στις 30-9-2024.

 

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι των ακαδημαϊκών προγραμμάτων είναι

 

για το πρόγραμμα της ηγεσίας, οργανωσιακής ψυχολογίας & αξιολόγησης στην εκπαίδευση ο Professor Khalid Arar (Texas State University), με τον οποίο έχουμε επίσης αναλάβει από κοινού τη διδακτική ενότητα Ηγεσία & Δέσμευση

 

Για το πρόγραμμα της επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών & δια βίου μάθησης η Emeritus Professor Rosemary Papa (and Hononary Doctorate of the University of West Attica)

 

Για το πρόγραμμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Mentoring Εκπαιδευτικών η Emeritus Professor Rosemary Papa (and Hononary Doctorate of the University of West Attica)

 

 

Αρκετά πανεπιστήμια της χώρας μας έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την ηγεσία και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων καθώς και με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, όμως, διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα γιατί εμβαθύνουν στην καρδιά της εκπαιδευτικής ηγεσίας, στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Η έμφαση στις θεματικές ενότητες είναι στη βελτίωση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων, στην ποιότητα των σχέσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον, σε παιδαγωγικές τακτικές αιχμής, και στην βελτίωση της επαγγελματικής ευημερίας, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στην προσαρμοστικότητα στην εργασία σας, όλα τα στοιχεία που οδηγούν σε αυξημένη οργανωσιακή απόδοση.